Αυτοψία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στις Σκουριές

Μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής και παρέμβαση της βουλευτού Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη στην Επιθεώρηση Περιβάλλοντος του ΥΠΑΠΕΝ, επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές επιθεωρητές περιβάλλοντος. Η καταγγελία των κατοίκων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διαπίστωση, μετά από παρουσία τους στο εργοτάξιο των Σκουριών, ότι στο χώρο του ανοιχτού ορύγματος υπήρχαν απορροές πράσινου χρώματος νερών σε ρέμα το οποίο διέρχεται μέσα από το χωριό της Μ. Παναγίας.
 
Τους επιθεωρητές συνόδευαν και οι: κ. Ψιλιάγκος (αντιδήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη), κ. Παναγιωτόπουλος (δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αριστοτέλη), κ. Κυργιανός (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μ. Παναγίας) και κ. Τόσκας (περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας). Αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τις καταγγελίες ζήτησαν να εισέλθουν στους χώρους των εργοταξίων ώστε να πραγματοποιήσουν αυτοψία. Παρόντες στη διαδικασία της αυτοψίας ζήτησαν να είναι και οι παραπάνω θεσμικοί εκπρόσωποι, πράγμα που αρνήθηκαν οι επικεφαλής των εργοταξίων της Ελληνικός Χρυσός χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες. Γιατί λοιπόν αφού όλα στις εγκαταστάσεις των Σκουριών είναι νόμιμα και λειτουργούν με άδειες δεν επιτράπηκε η είσοδος στους παραπάνω; 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός συνεχίζονται με φρενήρεις ρυθμούς σε όλα τα εργοτάξια στις Σκουριές πάρα τις ανακλήσεις αδειών από το ΥΠΑΠΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου