Εκδήλωση - Συζήτηση ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ



Ο αγώνας λοιπόν για γη και ελευθερία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης οι λογικές ανάθεσης και επίλυσης του προβλήματος έχουν ξεπεραστεί και το κίνημα πρέπει να δείξει τη δυναμική του μένοντας όρθιο και έχοντας τον αγώνα στα χέρια του.
Κάτοικοι και αλληλέγγυοι, εκ νέου, καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς κι ας παίζουν με άνισους όρους έχοντας να αντιμετωπίσουν διεφθαρμένες δημοτικές αρχές, δόλια μέσα της εταιρείας, προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και τέλος μια σκληρή καταστολή, μιας υποτιθέμενης, "αριστερής" κυβέρνησης.
Ο αγώνας όμως έχει σαν κεντρικό ζήτημα την εξόρυξη και καλώς το έχει καθώς δεν μπορεί να συζητήσουμε για καμία άλλη εναλλακτική παραγωγική διαδικασία όταν η απειλή που υπάρχει είναι υπαρξιακή για τον τόπο. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας εμποδίσει να θέσουμε πραγματικές στοχεύσεις και να αναδείξουμε άλλες αξίες όπως της συμμετοχικής αλληλεγγύης και του συνεργατισμού με ένα πλάνο αποανάπτυξης της περιοχής που θα σέβεται και θα έχει όρια απέναντι στη φύση.
Βέβαια ουσιαστική αλλαγή δεν μπορεί να υπάρχει αν δεν αλλάξουν οι ίδιοι οι θεσμοί και οι δομές της τοπικής κοινωνίας.Αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό με τη σύγκληση των κατά τόπους συνελεύσεων και τη διεύρυνσή τους ώστε να βαθύνουν τα ρήγματα που ήδη έχουν προκληθεί και να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στους κατοίκους να νιώθουν και να είναι πραγματικά κύριοι του εαυτού και του τόπου 
τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου