Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017


 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Δικάζεται 77χρονος αγωνιστής από τη Μεγάλη Παναγία γιατί ξυλοκοπήθηκε από τα παλικάρια της  ΕΛΑΣ. Μάρτυρες κατηγορίας φυσικά είναι τα ΜΑΤ τα οποία εκείνη την ημέρα τον συνέλαβαν, τον χτύπησαν και τον έστειλαν δεμένο στην Ασφάλεια και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου και νοσηλεύτηκε φρουρούμενος από ασφαλίτες για 5 μέρες. Η διάγνωση ήταν η παρακάτω:

1)   Εγκεφαλική Διάσειση
2) Οίδημα και εκχύμωση βλεφάρων άμφω
3)Τραυματικό υπόσφαγμα άμφω
4)Τραυματική απόπτωση ενδοθηλίου κερατοειδούς χιτώνος  
5) Εκ του βυθού του οφθαλμού α) δεξιός οφθαλμός περιθηλιαία φλογοειδής αιμορραγία στη 12η ώρα β) οίδημα στην ωχρά κηλίδα και γ) υποαμφιβληστροειδής αιμορραγία στην 6η ώρα

Παρουσίασε επίσης  έντονη σημειολογία εγκεφαλικής διάσεισης.


Το μίσος μεγαλώνει αν δει κανείς τη φύση του συγκεκριμένου δικαστηρίου:  ο μπάρμπα Θόδωρος συνελήφθη την ημέρα της προφυλάκισης των 2 από τους 21 κατοίκους που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές.
 Ήταν 10 Ιουλίου 2013 όταν  συναγωνιστές μας ανακρίνονταν στον Πολύγυρο για την παραπάνω υπόθεση. Παράλληλα με τη διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου υπήρχε και συντονισμένη διαμαρτυρία μέσα στο δάσος στον τότε δασικό δρόμο για τις Σκουριές. Με το άκουσμα της άδικης προφυλάκισης των 2 συναγωνιστών νωρίς το μεσημέρι, προκλήθηκε ένταση με την τοπική αστυνομία που προστάτευε την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στο σημείο Άγιος Ελευθέριος έξω από τη Μεγ. Παναγία.


Σχεδόν αμέσως κατέφθασαν τα ΜΑΤ της πόλης και ξεκίνησαν να επιτίθενται κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ρίχνοντάς τα σε ευθεία βολή. Ο κόσμος αντιστάθηκε μέχρι αργά τη νύχτα και ο απολογισμός ήταν κάποιοι τραυματίες, η σύλληψη και ο ξυλοδαρμός του τότε 73χρονου, καθώς και κάνα 2 δικογραφίες για 6 Μεγαλοπαναγιώτες που θα δικαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον, με τις κατηγορίες της εξύβρισης, της παρακώλυσης και της παράνομης βίας…
Πρόκειται για μια αρκετά προκλητική υπόθεση που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το γνωστό σύνθημα εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για ‘μας είναι μια δίκη πολύ σημαντική, μια δίκη που συνοψίζει την εναντίωση στη μεταλλευτική δραστηριότητα αλλά και στην κρατική βία και καταστολή.

 Οι κατηγορίες του είναι:

1)παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες,
2) διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες
3) όπως και αντίσταση.

 Ακούγεται λίγο περίεργο να κατηγορείς ένα γέννημα της εθνικής αντίστασης για αντίσταση το 2017.

Στο εδώλιο λοιπόν, γιατί αντιστάθηκε στη βαρβαρότητα των ΜΑΤ που ασκούν τη νόμιμη βία και δέρνουν ηλικιωμένους και νέους στα βουνά.
Ως επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας αλλά και ως διωκόμενοι δηλώνουμε ότι για τις κατηγορίες που μας προσάπτουν είμαστε περήφανοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία μέχρι να νικήσουμε.

ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ

Επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας.

1 σχόλιο: