ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΥ 02.06.2017 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Κάτι σαν δημοσιογραφική ανταπόκριση από ένα ιδιότυπο πολεμικό πεδίο, το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου, με τις δεκάδες δικογραφίες ενάντια στην αντιστεκόμενη αξιοπρέπεια και υπέρ της καταστροφικής ηλιθιότητας.
Πράξη τέταρτη λοιπόν στην περίοδο 4/5 – 2/6/2017.
Τρεις ιλαροτραγικές καταδίκες και μια δικαστική κωμικοτραγωδία που θα έχει συνέχειες.
Κατά τη σημερινή λοιπόν δικάσιμο είχε προσδιοριστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής η δίκη δύο ατόμων για τα αδικήματα της στάσης και της οπλοκατοχής που φέρονται να τελέστηκαν στις 21 Οκτώβρη 2012 στη θέση Χοντρό Δέντρο Μ. Παναγίας. Τελικά η υπόθεση αναβλήθηκε, καθώς το δικαστήριο έφτασε μέχρι το… αμέσως προηγούμενο νούμερο του πινακίου.
Ίσως αποτέλεσμα σύμπτωσης, ίσως αποτέλεσμα των σημαντικών υποθέσεων που προηγήθηκαν (αγροτικές φθορές από κοπάδι, κλοπή σαμαριών κλπ…) και απαιτούσαν μακρά διαδικασία, ίσως αποτέλεσμα των ασυνήθιστα πολλών διακοπών κατά τη διάρκεια της δικασίμου (προκειμένου να «συσκεφθεί» η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου με τον εαυτό της…), ίσως όμως και αποτέλεσμα των ασυνήθιστα πολλών αλληλέγγυων από Χαλκιδική και Κομοτηνή που έκαναν αυτή τη φορά αισθητή την παρουσία τους στα δικαστήρια του
Πολυγύρου, η σειρά της υπόθεσης έφτασε μόλις στις τρεις παρά πέντε…

Προκειμένου δε να ταλαιπωρηθούν λίγο ακόμα οι κατηγορούμενοι που διώκονται με ανύπαρκτα στοιχεία, δεν τους ανακοινώθηκε ούτε η μέρα αναβολής, αλλά υποχρεώθηκαν να ξαναπάνε στις 12 Ιουνίου για να ακούσουν μία ημερομηνία, πρακτική που δεν ακολουθείται σε καμία άλλη πόλη.
Όχι όμως και στην πόλη που δικάζει τις αντιστάσεις στην ανάπτυξη…

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
Επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου